Choć Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności oficjalnie obchodziliśmy 7 czerwca 2024, celebrowanie tego święta w Grodzisku Mazowieckim wyjątkowo przenieśliśmy na … jesień. Trzeba jednak przyznać, że warto było czekać!
Już po raz drugi z rzędu pracownicy Działu Jakości w ścisłej współpracy z Inżynierami i Kierownikami Zmiany z Działu Produkcji oraz przedstawicielami Działu Technicznego z dużym powodzeniem zorganizowali cykliczne warsztaty jakościowe.
Wydarzenie odbyło się 16 września 2024 w lokalnym Centrum Aktywizacji i Integracji Społecznej w Grodzisku Mazowieckim. Wzięło w nim udział ponad 270 pracowników operacyjnych. Była to doskonała okazja do wysłuchania interesujących wykładów, które poprowadzili nasi doświadczeni pracownicy oraz goście zewnętrzni. Ciekawą prelekcję na temat systemu HACCP oraz kultury bezpieczeństwa żywności w zakładach produkcyjnych zaprezentowała Pani Marta Ciołkowska, która wielokrotnie wizytowała już nasze piekarnie w roli wiodącego audytora zewnętrznego. Panowie Jacek Leśko i Tomasz Paczuwski szczegółowo omówili raport z sierpniowej symulacji wtargnięcia na teren naszej fabryki, przedstawiając potencjalne ryzyka związane z obecnością nieproszonych „gości” w obszarach produkcyjnych. Nie zabrakło również ciekawych konkursów, upominków i pysznego jedzenia. Dodatkowym wyzwaniem dla uczestników warsztatów było zebranie pieczątek potwierdzających obecność oraz wykonanie zadania na wszystkich stoiskach tematycznych przygotowanych przez Dział Jakości.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom warsztatów za Waszą obecność oraz aktywny udział w szkoleniach. Mamy nadzieję, że forma wydarzenia przypadła Wam do gustu, a świadomość oraz kultura żywności w naszej organizacji, dzięki takim inicjatywom, wciąż rośnie!