
Rok 2020 - jaki był dla branży piekarniczej?
31 grudnia 2020
Zarówno dla naszej branży, jak i wielu innych ten rok był nieprzewidywalny. Trudno w warunkach światowej pandemii zaplanować produkcję, dostawy czy liczbę zamówień. Piekarze udowodnili jednak, że traktują swój zawód jako misję.

Mówimy STOP marnowaniu żywności
2 listopada 2020
W Polsce marnujemy nawet 9 milionów ton jedzenia zdatnego do spożycia. Dane dotyczące samego pieczywa są równie alarmujące, bo według wyliczeń Banków Żywności do kosza trafia około 1/5 zakupionych produktów piekarniczych. Co możemy zrobić?

COVID-19
Pieczywo jest bezpieczne
Pieczywo jest bezpieczne
2 listopada 2020
Ze względu na obawy klientów kupujących pieczywo luzem Główny Inspektor Sanitarny informuje, że nie ma żadnych doniesień naukowych wskazujących na zakażenie koronawirusem drogą pokarmową.

COVID-19
Trzy filary bezpieczeństwa w dobie epidemii
Trzy filary bezpieczeństwa w dobie epidemii
28 marca 2020
Od początku epidemii COVID-19 mamy jedno przesłanie: najważniejsze jest bezpieczeństwo naszych pracowników. W trosce o nas wszystkich, oprócz stałej dostępności środków ochrony osobistej dla pracowników, wprowadziliśmy nadzwyczajne zasady bezpieczeństwa w fabrykach, takie jak obowiązek mycia i dezynfekcji rąk co godzinę, regularna dezynfekcja powierzchni i narzędzi w miejscu pracy, oddzielenie stanowisk pracy ściankami ...

3. Wirtualny Półmaraton ARYZTA Strzegom
27 marca 2020
Już 10-11 października odbywa się największe sportowe wydarzenie ARYZTA! Pobiec można tradycyjnie na dwóch dystansach: 21,1 km oraz Bieg Piekarza - 11,5 km. W tym roku bieg odbywa się w formie zdalnej.