Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności  w ARYZTA Polska
Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności w ARYZTA Polska
12 czerwca 2023
Dnia 7 czerwca na całym świecie obchodziliśmy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. ARYZTA Polska jak co roku starała się wesprzeć tę inicjatywę, organizując liczne warsztaty, szkolenia, kampanie informacyjne, konkursy oraz różnego rodzaju aktywności dla swoich pracowników. Miały one na celu podniesienie świadomości oraz kształtowanie kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji.
CZYTAJ WIĘCEJ
10 lecie Zakładu ARYZTA Strzegom
10 lecie Zakładu ARYZTA Strzegom
15 maja 2023
Jak ten czas szybko leci! ARYZTA Strzegom świętuje w tym roku swoje 10-lecie. Dokładnie 19 kwietnia 2012 roku, Urs Jordi, Chairman of the Board i CEO Grupy ARYZTA, uroczyście wmurował pierwszy kamień, na którym powstały podwaliny zakładu. Rok później wystartowaliśmy z produkcją, a 1 maja 2013 roku zrealizowaliśmy pierwszą dostawę bułek dla McDonald’s.
CZYTAJ WIĘCEJ
ARYZTA to Ludzie – wywiad z Katarzyną Gordon (Koordynator ds. BHP i OŚ)
ARYZTA to Ludzie – wywiad z Katarzyną Gordon (Koordynator ds. BHP i OŚ)
8 maja 2023
28 kwietnia 2023 r. obchodziliśmy Światowy Dzień Bezpieczeństwa i Ochrony Zdrowia w Pracy. Za bezpieczeństwo w zakładach ARYZTA Polska w Grodzisku Mazowieckim i Michałowie-Reginowie odpowiada nasza długoletnia Koordynator ds. BHP i OŚ - Katarzyna Gordon.
CZYTAJ WIĘCEJ
Rok 2020 - jaki był dla branży piekarniczej?
Rok 2020 - jaki był dla branży piekarniczej?
31 grudnia 2020
Zarówno dla naszej branży, jak i wielu innych ten rok był nieprzewidywalny. Trudno w warunkach światowej pandemii zaplanować produkcję, dostawy czy liczbę zamówień. Piekarze udowodnili jednak, że traktują swój zawód jako misję.
CZYTAJ WIĘCEJ
Mówimy STOP marnowaniu żywności
Mówimy STOP marnowaniu żywności
2 listopada 2020
W Polsce marnujemy nawet 9 milionów ton jedzenia zdatnego do spożycia. Dane dotyczące samego pieczywa są równie alarmujące, bo według wyliczeń Banków Żywności do kosza trafia około 1/5 zakupionych produktów piekarniczych. Co możemy zrobić?
CZYTAJ WIĘCEJ
COVID-19Pieczywo jest bezpieczne
COVID-19
Pieczywo jest bezpieczne
2 listopada 2020
Ze względu na obawy klientów kupujących pieczywo luzem Główny Inspektor Sanitarny informuje, że nie ma żadnych doniesień naukowych wskazujących na zakażenie koronawirusem drogą pokarmową.
CZYTAJ WIĘCEJ
COVID-19Trzy filary bezpieczeństwa w dobie epidemii
COVID-19
Trzy filary bezpieczeństwa w dobie epidemii
28 marca 2020
Od początku epidemii COVID-19 mamy jedno przesłanie: najważniejsze jest bezpieczeństwo naszych pracowników. W trosce o nas wszystkich, oprócz stałej dostępności środków ochrony osobistej dla pracowników, wprowadziliśmy nadzwyczajne zasady bezpieczeństwa w fabrykach, takie jak obowiązek mycia i dezynfekcji rąk co godzinę, regularna dezynfekcja powierzchni i narzędzi w miejscu pracy, oddzielenie stanowisk pracy ściankami ...
CZYTAJ WIĘCEJ
3. Wirtualny Półmaraton ARYZTA Strzegom
3. Wirtualny Półmaraton ARYZTA Strzegom
27 marca 2020
Już 10-11 października odbywa się największe sportowe wydarzenie ARYZTA! Pobiec można tradycyjnie na dwóch dystansach: 21,1 km oraz Bieg Piekarza - 11,5 km. W tym roku bieg odbywa się w formie zdalnej.
CZYTAJ WIĘCEJ